Meta запускає WhatsApp Channels — Україна стане однією з 9 країн, де тестуватимуть новий функціонал

Meta запускає новий функціонал у месенджері WhatsApp. Незабаром для користувачів будуть доступні WhatsApp Channels, у яких можна буде ділитися корисним та перевіреним контентом з аудиторією. За сприяння команди Мінцифри Україна стала однією з 9 країн, які першими протестують оновлення. 

«Український досвід в інноваціях доводить всьому світові, що ми готові до нових технологічних рішень. Україна увійшла в топ країн, які зможуть першими тестувати оновлення WhatsApp та користуватися новими функціями месенджера. Це дозволить створювати та генерувати контент на перевіреному та безпечному майданчику, а також об’єднати український інформаційний простір і вийти на новий рівень комунікації державних інституцій, лідерів думок та медіа», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Українці одними з перших зможуть протестувати нові функції й використання різних типів контенту. Зокрема, у WhatsApp Channels можна буде робити опитування, прикріпляти відео, зображення, надсилати голосові повідомлення чи документи.

Протестувати нові функції та підписатися на перші офіційні WhatsApp Channels українці зможуть вже сьогодні.