Мінцифра запрошує бібліотекарів та освітян на презентацію освітнього серіалу про цифрові навички для людей старшого віку

Міністерство цифрової трансформації України разом з Програмою розвитку ООН в Україні та Українською бібліотечною асоціацією презентують новий освітній серіал на платформі Дія.Освіта — Базові цифрові навички для людей елегантного віку. Також розкажуть, як стати офіційним хабом цифрової освіти у вашому селі чи місті і як долучитися до розбудови цифрової держави.

За результатами дослідження 2021 року, в Україні 44% людей віком від 18 до 70 років хотіли б підвищити свій рівень цифрових навичок. Це означає, що використання цифрових технологій у повсякденному житті є важливим, зокрема, для людей елегантного віку. Новий освітній серіал на Дія.Освіта допоможе відповісти на найпоширеніші запити та розібратися в ситуаціях, з якими часто стикаються люди старшого віку.

Презентація освітнього продукту відбудеться 1 серпня 2023 року об 11:00 в онлайн-форматі.

Участь візьмуть:

  • Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції
  • Христофорос Політіс, заступник Постійного представника Програми розвитку ООН в Україні
  • Оксана Бруй, президентка Української бібліотечної асоціації

Перші 10 освітніх хабів, які проведуть заходи з підвищення рівня цифрових навичок, отримають подарунки від партнера серіалу Програми розвитку ООН. Про деталі розповімо під час презентації 1 серпня.

Запрошуємо представників медіа, громадських організацій та бібліотек слідкувати за презентацією онлайн на YouTube-каналі або Facebook-сторінці Дія.Освіта, на Facebook-сторінці Програми розвитку ООН в Україні, а також на Facebook-сторінці Української бібліотечної асоціації.

Для акредитації потрібно заповнити форму за посиланням.

Освітній серіал створено Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції, для платформи Дія.Освіта.