МОЗ разом з Єврокомісією евакуювали 28 постраждалих українців на лікування до закордонних клінік

Цього тижня ще 28 постраждалих українців евакуйовано на лікування до Австрії, Німеччини, Нідерландів та Норвегії.

У групі є пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, а також цивільні особи з онкологічними захворюваннями. Зокрема, це люди з Харківщини, Київщини, Вінниччини, Хмельниччини, Дніпровщини та Сумщини. У закордонних клініках їм буде забезпечене спеціалізоване лікування та подальша реабілітація.

Загалом за 11 місяців війни МОЗ спільно з комісією змогли евакуювати на лікування вже понад 2000 українців!

Як відбувається евакуація та як подати заявку?

Спочатку пацієнтів перевозять від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт доставляють українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Зазначимо, якщо ви чи рідна вам людина потребує медичної евакуації, звертайтеся перш за все до сімейних лікарів. Комунікація Міністерства охорони здоровʼя з сімейними лікарями триває постійно і безперервно.

Однак, існує й інший шлях подати попередню заявку на Програму медичної евакуації, адже через тривалі воєнні дії, обстріли або окупацію деяких регіонів України багато людей могли втратити зв’язок зі своїм сімейним лікарем. Для цього потрібно самостійно заповнити попередню заявку на Програму медичної евакуації на сайті Міністерства в розділі «Громадянам».

Детальніше за посиланням: https://survey.lemur.ua/user_poll/R0J0Tjh3NStpKzZNTUsxRU1IYmxKdz09?fbclid=IwAR0me0HSmxbn99KNz-q6Pm3stihfrzxALwtaOA9vkoTW_Bu_T16zqwoS-SE