На Хмельниччині активно шириться рух добровольців цивільного захисту

Добровольці серед нас. І сьогодні це стосується не лише війська, а й рятувальників. Стати добровільним помічником вогнеборців можливо, але тільки після засвоєння знань та вмінь.  Саме тому у селі Гвардійське, Хмельницького району рятувальники області провели навчання для місцевих жителів, які об’єдналися у добровільне формування  цивільного захисту.

Навчать та допоможуть. У Гвардійському сформувалася команда добровольців цивільного захисту — таких бажаючих тут понад три десятки місцевих жителів. Головна функція формування — бути пліч-о-пліч з рятувальниками. Але не більше, ніж помічники — у полум’я  кидатися не потрібно, а лише  — сприяти у роботі. Для них надзвичайники спільно з фахівцями Навчально-методичного центру цивільного захисту області провели навчання у програмах “Вогнеборець” та “Основи підтримки життя”.

Найперше – розповіли та продемонстрували спецобладнання, яке використовують вогнеборці. А щоб теорія перетворилася на досвід — кожен з добровольців попрацював зі стволом, який подається для гасіння пожежі.

І звичайно ж, важливо щоб поки професійні вогнеборці виконують свої обов’язки, представники добровільних формувань вміли та знали як надати домедичну допомогу до приїзду швидкої. І навіть у повсякденному житті — такі знання стануть на вагу золота.

Вступити до команди однодумців добровільного формування цивільного захисту — мають можливість ініціативні та відповідальні жителі будь-якої громади області. Головне — бажання. Особливо це важливо в умовах у яких зараз перебуває наша країна. Адже допомога та підтримка добровольців завжди важлива. Тим більше, якщо фахові рятувальники хочуть та можуть навчати елементарних навичок.

Нагадаємо, подібні навчання на території Хмельниччини вже проходили для представників команд-добровольців у Шепетівці.