На Хмельниччині ще в чотирьох територіальних громадах з’являться спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі

Нагадаємо, місяць тому перші три пілотні громади підписали відповідні меморандуми про співпрацю. Наразі їхні представники вже проходять навчання у Львові. А сьогодні до проєкту доєдналися ще чотири тергромади: Крупецька, Летичівська, Ямпільська та Гуківська. Загалом же на участь в проєкті подали заявки 12 громад області.
Сьогодні в Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області представники ГУНП та ДСНС України в Хмельницькій області, департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА підписали меморандуми про співпрацю з чотирма тергромадами Хмельниччини в рамках запровадження проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі».
Фахівець, який пройде відповідне навчання, виявлятиме, припинятиме і запобігатиме правопорушенням в дитячому середовищі, забезпечуватиме охорону безпеки під час проведення освітніх заходів, контролюватиме дотримання прав дитини на здобуття освіти, проводитиме профілактичну роботу з учасниками освітнього процесу.
Як зазначив заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський, загалом по Україні вихователі безпеки працюють вже в 39-ти громадах 17 областей України.