На Хмельниччині стартував проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»

Сьогодні в Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області представники управління ювенальної превенції НПУ, ГУНП та ДСНС України в Хмельницькій області, департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА та трьох пілотних тергромад підписали відповідний меморандум про співпрацю.
Ключовою метою проєкту є виявлення негативних ризиків у дитячому середовищі, а також ужиття заходів щодо їхнього усунення.
Фахівець, який пройде відповідне навчання, виявлятиме, припинятиме і запобігатиме правопорушенням в дитячому середовищі, забезпечуватиме охорону безпеки під час проведення освітніх заходів, контролюватиме дотримання прав дитини на здобуття освіти, проводитиме профілактичну роботу з учасниками освітнього процесу.
Як розповів начальник управління ювенальної превенції Нацполіції Василь Богдан, спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі, або як їх ще називають вихователі безпеки, наразі працюють уже в 17 областях. Проєкт охопив уже 39 тергромад і понад 100 закладів освіти.
Що стосується Хмельниччини, то, як зазначив начальник ГУНП Руслан Герасимчук, заявки на участь у проєкті наразі подали 12 тергромад. І перші вихователі безпеки з Кам’янець-Подільської, Шепетівської та Ярмолинецької ТГ вже вирушають на навчання.
Директорка Департаменту освіти і науки Хмельницької ОВА Дарія Басюк наголосила, що на Хмельниччині функціонує понад 1200 закладів освіти, і такі фахівці з безпеки потрібні не тільки в школах, а й у садочках, училищах, коледжах, університетах. І влада працюватиме над тим, щоб їх було більше.
На завершення «круглого столу» усі учасники підписали відповідний меморандум про співпрацю, що дало офіційний старт проєкту в Хмельницькій області.