На Хмельниччині вивчали стан організації укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту

На виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо вивчення стану організації укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту, з 13 по 18 березня, на Хмельниччині, під головуванням заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Ігоря Куслія, працювала робоча група Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Робочою групою вивчалось питання щодо забезпечення укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту в умовах воєнного стану.
Вивчення стану справ здійснювалося у Хмельницькій обласній військовій адміністрації, Хмельницькій, Кам’янець-Подільській та Шепетівській районних військових адміністраціях, Хмельницькій, Кам’янець-Подільській, Дунаєвецькій, Старокостянтинівській, Нетішинській та Шепетівській міських радах, Війтовецькій селищній та Улашанівській сільських радах.
За результатами роботи відмічено проведення значної роботи щодо покращення стану існуючого фонду захисних споруд цивільного захисту та поповнення фонду за рахунок будівництва нових захисних споруд та постановки на облік 2227 найпростіших укриттів.
Введено в експлуатацію три нових захисних споруди, в тому числі з врахуванням вимог щодо доступу осіб з обмеженими можливостями, в закладах освіти Хмельницької та Улашанівської громад. Проведено реконструкцію захисної споруди в Старокостянтинівській громаді. Війтовецькою та Смотрицькою селищними радами закуплено та здійснюються заходи з монтажу модульних захисних укриттів в 3-х закладах освіти.
Під час роботи представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій особлива увага приділялась організації інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням, проведення маркування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту міжнародним розпізнавальним знаком цивільної оборони, відповідно до міжнародного гуманітарного права.
За результатами роботи визначено основні завдання та напрямки роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту та забезпечення укриття населення.