На порталі Дія модернізували дві будівельні послуги: відтепер можна внести зміни в заяви онлайн

Відтепер на порталі Дія українці можуть вносити зміни в повідомлення про будівництво об’єктів класу наслідків CC1. А також вносити зміни або скасовувати містобудівні умови та обмеження. Це значно прискорить отримання послуг і як результат — дозволить швидко запускати будівництво.

На порталі Дія для користувачів доступні такі модернізовані послуги:

Ці сервіси особливо актуальні під час повномасштабної війни, коли багато будинків постраждали через російську агресію та потребують відновлення. Адже під клас наслідків СС1 підпадає більшість невеликих будівель, які використовує малий і середній бізнес, невеликі громадські споруди й фермерські господарства, парники й теплиці. А також будинки, які зводять для переселенців та людей, що втратили житло через війну. Тож важливо, щоб послуга була максимально зручною та швидкою.

Водночас містобудівні умови та обмеження — головний інструмент контролю громади за будівництвом житлових комплексів та великих промислових об’єктів. Тому важливо, щоб такий сервіс був максимально прозорим.

Раніше для того, щоб внести зміни в зареєстровані заяви та повідомлення, доводилося відвідувати ЦНАП та кілька днів чекати на рішення. Тепер усе можна зробити онлайн у кілька кліків. Крім того, при поданні заяв майже всі дані підтягуються автоматично, тож користувачу не потрібно вносити інформацію вручну.

Нагадаємо: на порталі Дія можна повідомити про початок будівельних робіт СС1. Послугою вже скористалися 12,3 тисяч разів. Окрім цього, на порталі можна подати заяву про надання містобудівних умов та обмежень. Це зробили 4 тисячі користувачів.

Модернізація послуг проведена в співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерства цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».