«Обережно, вкрай небезпечна крига!» – рятувальники Хмельниччини

Днями рятувальники Хмельниччини спільно із працівниками поліції провели профілактичний рейд поблизу найбільших водойм області, які ледь-ледь вкрилися кригою. Лід, на який зараз виходять рибалки, має товщину від 3 до 5 сантиметрів. Це у майже півтора раза менше за допустимий мінімум. Також відлига зменшує щільність льоду та робить його крихким. Риболовля у таку погоду може стати фатальною.

Тому, аби не допустити небезпечних для життя ситуацій, рятувальники та правоохоронці області вирушили до водойм. Усім, з ким довелося поспілкуватись, працівники ДСНС та поліції вручили тематичні листівки із застереженнями, порадами та провели інструктаж з питань дотримання безпечної поведінки на кризі, закликавши покинути водойми, та дочекатися морозів, коли лід буде міцним.

Пам’ятайте, якщо ви стали свідком нещасного випадку на льоду, одразу телефонуйте в Службу порятунку «101». Для надання допомоги можна скористатися будь-якими підручними засобами: ременем, палицею, мотузкою, поводком для собак. Головне пам’ятати, що постраждалий може бути в стані шоку, паніки та, рятуючись, може потягнути за собою. В такому разі найкраще було б знайти будь-яку річ, щоб покласти її між собою та потерпілим. Діставши людину з води, потрібно одразу відповзти від пролому на найбільш безпечну відстань та, за необхідності, надати потерпілому домедичну допомогу. Пам’ятайте прості поради та бережіть себе!

          

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області