Оптимізація Державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» в умовах воєнного стану

Вступила в силу постанова Кабінету Міністрів України від 14 березня 2023 року №229 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва», проект якої розроблено Міністерством фінансів України для оптимізації Державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» в умовах воєнного стану.

Мінфін підготував інфографіку для роз’яснення прийнятих Урядом змін до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва та Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва за договорами фінансового лізингу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 № 28.

Нагадаємо, що програми реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду.

Держава продовжує здійснювати всі необхідні компенсаційні виплати на користь бізнесу за укладеними кредитними договорами у межах Державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

З умовами участі в програмах та переліком уповноважених банків можна ознайомитись за посиланням.

Джерело: Урядовий портал