По всій Україні розгортаються “пункти незламності”, в яких будуть усі базові послуги

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив про створення “пунктів незламності” з електрикою, звʼязком, теплом, водою та аптечкою.
“Вже підготовлено понад чотири тисячі таких пунктів, в планах – розгортання більшої кількості.
Робота “пунктів незламності” почнеться за умови, якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити. Ці пункти матимуть електрику, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, воду та аптечку”, – сказав Президент.

 

План росії – будь-що залишити жителів України без електроенергії, світла та тепла. В разі аварійного відключення електроенергії більш ніж на 24 години, “пункти незламності” (ПН) стануть острівком безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності, які функціонуватимуть цілодобово і безкоштовно для тимчасового перебування.

В ТАКИХ ПУНКТАХ НЕЗЛАМНОСТІ, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ, ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ НАЯВНІСТЬ:

 

Комплектування та функціонування ПН здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Рекомендуємо вже зараз записати адреси найближчих ПН на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії.

Де шукати “пункти незламності”?

Такі місця будуть розташовуватися у вашому населеному пункті в закладах освіти, будівлях обласних та районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування тощо. Про найближчий ПН у вашому населеному пункті можна буде дізнатися тут https://nezlamnist.gov.ua/

Скільки людей можуть прихистити “пункти незламності”?

“Пункт незламності” – це місце короткострокового одночасного перебування від 40 до 500 осіб.

Як дізнатися чи в “пунктах незламності” є місця?

Навіть, якщо ви приїдете в ПН і в ньому буде багато людей, чергові зроблять все для того, щоб вас прийняти. У випадку гострої нестачі вільних місць, будуть залучені фахівці, які зроблять все можливе, аби кожен громадянин був забезпечений місцем в ПН.

Чи довго я можу залишатися в “пункті незламності”?

Часових лімітів перебування у ПН немає. Але варто давати можливість і іншим людям потрапити і обігрітися.

Що робити коли лунає повітряна тривога, а я в “пункті незламності”?

Чергові ПН забезпечені інструкціями дій на випадок різних загроз: повітряної небезпеки чи дій населення у випадку порушення систем життєзабезпечення з урахуванням всіх можливих ризиків.

ЗАКЛИКАЄМО БІЗНЕС ДОЛУЧИТИСЯ ДО ПІДТРИМКИ ГРОМАДЯН!

Власники бізнесу, які мають можливість організувати та обладнати пункти незламності для прихистку громадян, можуть заповнити анкету і подати заявку для відкриття ПН.