Поінформований – значить озброєний!

Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької районної військової адміністрації відвідав Волочиську міську територіальну громаду де взяв участь у відкритті “Класу безпеки 112” який знаходиться у Волочиському НВК.

Участь у заході також взяли Волочиський міський голова Костянтин Черниченко, начальник Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, полковник служби цивільного захисту Сергій Чиж   та заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Стецюк.

Метою створення такого класу є вивчення школярами основ безпеки життєдіяльності: дотримання правил пожежної безпеки в побуті, правила безпечного поводження на воді, міна безпека, радіаційний та хімічний захист, домедична підготовка. Клас оснащений сучасним спеціалізованим обладнанням, яке дає змогу на практиці перевірити набутті знання та навички.

На території Хмельницького району це вже 7-й спеціалізований кабінет. Однак перший, який функціонує саме на базі освітнього закладу.

Досить цікаво та пізнавально обговорили правила пожежної безпеки в побуті під час інтерактиву з учнями. Приємно було спостерігати за нашим досить свідомим та обізнаним підростаючим поколінням. Маємо ким пишатись. Дякую очільнику громади, керівництву закладу та працівникам ДСНС за впровадження сучасних технологій та підвищення рівня безпеки наших дітей” – зазначив Анатолій Катенчук.

Такі заходи допомагають формувати свідоме ставлення до безпеки та виховують в учнів культуру безпеки та відповідальність. Сподіваємось, що такі класи з’являться у кожній школі Хмельницького районну.