Поліція застерігає: шахраї продовжують «полювати» на довірливих громадян

За минулу добу шахраї ошукали трьох жителів Хмельницького на загальну суму понад 55 тисяч гривень.
До 51-річного жителя обласного центру зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки банку. Під приводом захисту коштів, шахрай випитав особисті дані, після чого з рахунку потерпілого було списано 31 000 гривень.
Ще однією жертвою шахраїв став 28-річний чоловік. Намагаючись здійснити онлайн-покупку, потерпілий перерахував понад 15 000 гривень за павербанк, але товар так і не отримав.
А 18-річний хмельничанин натрапив на шахраїв, коли намагався оформити соціальну виплату. Побачивши оголошення про надання матеріальної допомоги в одній із соцмереж, юнак перерахував 1100 гривень за бронювання місця на виплату. Та зовсім скоро зрозумів, що його ошукали.
За усіма вищевказаними фактами поліцейські проводять перевірку. Правоохоронці нагадують не довіряти незнайомцям. Аби вберегтися від шахрайських дій, не перераховуйте кошти за товари наперед, нікому не повідомляйте особистих даних, отримуйте інформацію з приводу соціальної допомоги лише на офіційних сайтах міністерств і відомств.