Поновили право на отримання понад 352 тисячі гривень у зв’язку із встановленням ІІ групи інвалідності, внаслідок нещасного випадку під час проходження служби в органах внутрішніх справ.

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернувся громадянин щодо отримання допомоги в поновленні права на виплату одноразової грошової допомоги, у зв’язку із встановленням II групи інвалідності внаслідок нещасного випадку, що стався в період проходження служби в органах внутрішніх справ, зокрема, шляхом оперативного та належного виконання рішення суду, ухваленого на його користь.
Уповноважений направив лист Міністру внутрішніх справ щодо ухвалення рішення про призначення та виплату громадянину одноразової грошової допомоги в сумі 352400,00 гривень у зв’язку з встановленням ІІ групи інвалідності. За результатами вжиття додаткових дій, які були пов’язані із внесенням змін до розпису асигнувань загального фонду державного бюджету, МВС повідомило про перерахування громадянину належних коштів одноразової грошової допомоги.
Тож, за реагуванням Уповноваженого громадянину поновили право на отримання одноразової грошової допомоги у зв’язку із встановленням II групи інвалідності внаслідок нещасного випадку, що мав місце в період проходження служби в органах внутрішніх справ.
Нагадуємо, що в разі порушення прав, Ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:
☑️за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
☑️на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
☑️на гарячу лінію: 0800501720
а також до Представництва Уповноваженого в Хмельницькій області:
☑️за адресою: вул. Свободи, 70, оф.104-105, м. Хмельницький, 29001
☑️ за тел. 0382 704500