Проведено “Круглий стіл” з питань захисту дітей з числа внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькому районі

Сьогодні в залі засідань Хмельницької РВА відбувся “Круглий стіл” з питань захисту дітей з числа внутрішньо переміщених осіб в Хмельницькому районі.

Участь у засіданні взяв Анатолій Катеренчук, начальник Хемльницької РВА, Володимир Вовк, заступник директора Департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності – начальник відділу з питань організації оздоровлення та відпочинку  дітей Національної соціальної сервісної служби України, Любов Тимофіїв, начальниця  служби у справах дітей Хмельницької ОВА, Андрій Зайцев, заступник директора Департаменту  масових комунікацій Луганської ОДА,  Заряна Попадіна, заступниця голови адміністрації, Наталія Остафійчук, начальниця служби у справах дітей, Наталія Ковальська, начальниця сектору ювенальної превенції, відділу превенції Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області, Наталія Лебедь, заступниця начальника соціального захисту населення Хмельницької РДА,  представники територіальних громад Хмельницького району.

Під час засідання “Круглого столу” було обговорено ряд питань:

-захист дітей з числа внутрішньо переміщених осіб в Хемльницькому районі;

-робота гуманітарного штабу з підтримки внутрішньо переміщених осіб з Луганської області  на Хмельниччині;

-застосування поцейського піклування стосовно дітей, з числа внутрішньо переміщених осіб та участь у створенні безпечного середовища.

“Хочу зазначити, що питання підтримки діток, котрі втікли від жахіть війни та були змушені покинути власні домівки, постійно стоїть на контролі як у працівників райдержадміністрації так і у відповідних служб органів місцевого самоврядування. Сьогодні в районі на постійній основі організовано видачу гуманітарної допомоги, ведеться інформаційно – роз’яснювальна робота. Досить часто, люди з числа внутрішньо переміщених осіб, звертаються по допомогу під час виїзних прийомів громадян. Більшість питань вдається вирішити одразу на місцях. Тож дякую очільникам громад, за злагоджену співпрацю. Працюємо на результат! – зазначив Анатолій Катеренчук.