Проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Сьогодні в ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. До участі у засіданні також долучилися заступник голови ОДА Володимир Білик, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та інші запрошені.

Розпочалося засідання з обговорення питання про вжиття додаткових заходів щодо убезпечення подальшого розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Хмельницької області.

Звертаючись до присутніх, Сергій Тюрін зазначив, що сьогоднішнє засідання ініційоване у зв’язку з погіршенням протиепідемічної ситуації в області. Він відмітив, що за останній тиждень спостерігається нарощування захворюваності на COVID-19. «За цей період в області захворіло 2632 особи, це 210 осіб на 100 тисяч населення. В порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності збільшився на 36,5% і перевищив середньо-державний показник в 2,2 рази, та є одним з найвищих по Україні», – сказав посадовець.

Генеральний директор ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Габрикевич розповів, що високий рівень захворюваності реєструється у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський, а також у Волочиській та Чемеровецькій територіальних громадах. Росте захворюваність і серед медичних працівників та дітей. Частка захворілих дітей в структурі захворюваності становить 16%, тоді як в попередні хвилі становила – 5-6%.

Микола Іванович відмітив, що такий показник захворюваності свідчить про проведення дуже великої кількості підтверджених випадків захворювань методом ПЛР. Якщо станом на перше вересня в лабораторію на дослідження поступив 41 зразок біоматеріалу, то вже за попередній тиждень вересня надійшло 1448 зразків.

Відтак, комісією внесено до протоколу засідання ряд обмежувальних пропозицій з метою призупинення темпів захворюваності на COVID-19.

В продовження засідання учасники заслухали доповідь начальника регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області Юрія Димінського щодо стану забезпечення регульованого водокористування, наявності водозаборів із природних джерел (свердловини, поверхневі водозабори) та стану водомірних вузлів на них.