Проєкт демографічної стратегії України до 2024 року

Повномасштабна війна лише посилила негативні демографічні тенденції, які мала Україна. Реальність, із якою ми стикаємося щодня, – це смерті внаслідок обстрілів, депортація з тимчасово окупованих територій, міграція за кордон, зниження рівня народжуваності.
Щоби подолати глибоку демографічну кризу, яку ми проживаємо зараз, потрібна скоординована політика держави, суспільства і міжнародних партнерів.
 Для формування такої політики ми з експертами, колегами з інших органів влади, партнерами розробили проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року.
Сьогодні ми починаємо публічні консультації щодо цього проєкту. Запрошуємо експертів різних сфер, представників громадськості, міжнародної спільноти до коментування, надання пропозицій, додаткових аналітичних даних, які можуть посилити, підвищити якість документа та ефективність його реалізації.
Публічні консультації (зокрема і секторальні «круглі столи») триватимуть кілька місяців. Після цього за результатами консультацій проєкт Стратегії буде доопрацьований і поданий на розгляд Уряду. Коли його затвердить Уряд, ми доповнимо документ детальним планом заходів, отже кожен, хто залучатиметься до роботи в межах Стратегії, знатиме, які кроки й коли робити.
З проєктом Стратегії демографічного розвитку до 2040 року можна ознайомитися на сайті Мінсоцполітики за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/23618.html
Чекаємо на ваші пропозиції та коментарі на електронну адресу: strategy@mlsp.gov.ua. Просимо вказувати у темі листа «Пропозиції до Стратегії демографічного розвитку України».