Приводимо стандарти медичної допомоги у відповідність до найкращих світових практик.

Днями затвердили 6 клінічних протоколів за напрямом «Бойова травма».
Оновлені протоколи допоможуть знизити рівень захворюваності та смертності, а також підвищити виживаність усіх пацієнтів з травмами у воєнний і мирний час:
⓵ «Анестезія у пацієнтів із травмою»
⓶ «Гострий компартмент-синдром»
⓷ «Бойова торакальна травма»
⓸ «Бойові поранення: дебридмент та іригація»
⓹ «Висока двостороння ампутація»
⓺ «Судинна травма»
Це перекладені настанови Joint Trauma System, які опрацювали наші мультидисциплінарні команди за участі спеціалістів різних напрямків та бойових медиків.
JTS – центр досконалості Міністерства оборони США з питань бойової травми. Вони застосовують організований підхід до надання покращеної травматологічної допомоги на всіх етапах надання допомоги пацієнтам із травмами — бойовими й небойовими.
Наступні 7 протоколів з надання меддопомоги у разі бойових травм буде винесено міністерством для громадського обговорення найближчим часом.
Протягом 2024 планується оновити та затвердити ще 20 протоколів з клінічної практики Joint Trauma System.
Над реалізацією перекладів клінічних протоколів працювала міжнародна організація «Global Medical Knowledge Alliance» (Global Medical Knowledge Alliance) – дякуємо!
ℹ︎ Наказ МОЗ України «Про затвердження нових клінічних протоколів за темою «Бойова травма» (https://bit.ly/4dt7kye) набув чинності від 25 квітня 2024 року № 714.