Розпочався візит Олени Зеленської, до Франції, із зустрічі з першою леді Бріжит Макрон ????

“Перша леді Франції Бріжит Макрон – одна з тих, кого маю честь називати не лише колегою, а й подругою. І, звісно, великим другом України: це вона зустрічала українських дітей з онкологією з літака, коли ми евакуювали їх з України «конвоями життя» у перші дні російського нападу. Її фундація зробила великий внесок у відбудову української медицини.
І сьогоднішній свій візит до Франції розпочала із зустрічі з пані Макрон – у продовження нашої співпраці та дружби. Подякувала першій леді Французької Республіки та всій країні за підтримку й допомогу в нашій боротьбі із загарбником.
Найближчими днями у нас насичений графік. Одним із пунктів програми є спільне відвідання паризької школи, у якій навчаються українські діти з родин тимчасових переселенців. Тішуся, що Париж став першим французьким містом, де розпочалося офіційне вивчення української мови у школах. А французький уряд навіть створив віртуальні класи з навчання української мови. Пані Макрон із захопленням розповідала про українських жінок. Під час зустрічі з українками вона відчула, що це неймовірні люди з неймовірною енергією.
А завтра на спеціальному вечорі за підтримки французької спільноти презентую мою Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської. Ще у вересні я створила її для того, щоб кожен у світі міг долучитися до відновлення України, передусім – до надання гуманітарної допомоги, відбудови лікарень і шкіл.
Думаю, французи, які завжди цінували людські права (і найбезперечніше з них – право на життя) і тут не залишаться осторонь. Адже права людини не мають кордонів” – зазначила перша леді України.