Розвиток сімейного патронату – родина для кожної дитини!

Родина. Саме це слово сповнене теплоти та турботи. Родинна турбота та підтримка потрібна кожному з нас, але особливо дітям.
Наразі наша команда разом з партнерами працює над розвитком патронатного виховання — щоб у громадах були сім’ї, в які можна на певний час влаштовувати дітей, вберігаючи їх таким чином від інтернатів.
Проєкт “Родина для кожної дитини” може та має стати “швидкою допомогою” для сімей у кризовій ситуації. І не тільки, коли йдеться про вилучення. А й тоді, коли батьки, наприклад, захворіли й тимчасово не можуть опікуватися дитиною.
Для участі в проєкті з-поміж 600 заявок ми відібрали 184 громади з 21 області. (Їх перелік є тут: https://bit.ly/4aHk95L)
Обрані громади до липня 2025 року матимуть матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку. За цей час планується створити 250 нових патронатних сімей.
Сподіваємось, ці родини допоможуть подарувати справжнє дитинство багатьом маленьким українцям. Це важливо і для конкретної родини, і для добробуту громади й держави в цілому.
Дякуємо за підтримку проєкту Дитячому фонду ООН (UNICEF Ukraine), Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей та міжнародній благодійній організації Partnership for Every Child / Кожній дитині.