Рятувальники Хмельниччини отримали три автівки від благодійників з Німеччини

З перших днів війни західні країни-партнери підтримують та допомагають Україні та українцям пережити ці важкі часи. Сьогодні руку допомоги простягнули керівництво, громадяни та рятувальники округу Штаде, Нижня Саксонія (Німеччина), які передали три пожежних автомобілі рятівникам Хмельниччини та дві машини швидкої допомоги для окремих військових частин.

Ініціативу на збір допомоги організував українець Григорій Кафльовський, який вже тривалий час проживає в Німеччині. Також до такої благодійної справи долучились голова ради округу Kai Seefried, начальник технічного центру пожежної та рятувальної служби Willfried Sprekels та жителі округу.

Отримані пожежні авто раніше були на бойових чергуваннях в одній із пожежних частин округу Штаде, а перед транспортуванням до України пройшли технічне обслуговування та доукомплектування.

Подякувавши іноземним партнерам за підтримку, начальник ОВА Сергій Гамалій зазначив, що рятувальники Хмельниччини 24/7 виконують завдання з ліквідації надзвичайних ситуацій, також допомагають відновлювати території, які перебували в окупації рашистів. “Впевнений, що ці автівки безперебійно та з користю слугуватимуть надзвичайникам,”- додав очільник області.

Принагідно Сергій Гамалій вручив представникам ГУ ДСНС у Хмельницькій області відзнаки Міністерства внутрішніх справ України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій за мужність і відвагу, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання завдань за призначенням в умовах воєнного стану та за відсіч збройної агресії росії.