Щорічно в першу неділю квітня відзначається День геолога

Робота геолога не може виконуватись за шаблоном, тому вона вимагає аналітичний та творчий характер.

Щорічно в першу неділю квітня відзначається День геолога – професійне свято фахівців, пов’язаних з геологічними науками та спеціальностями.

Указом Президента України від 07.02.1995 № 110/95 в Україні встановлено професійне свято працівників геології, геодезії та картографії – День геолога, який відзначається щорічно в першу неділю квітня.

Геологією називають науку про будівництво Землі та історії її розвитку. Основними об’єктами дослідження геології є гірничі породи, в яких зображений і простежується геологічний літопис Землі. Також геологія вивчає сучасні фізичні процеси та механізми, які діють на поверхні Землі та в її надрах. Вивчення різних процесів дозволяє зрозуміти, яким чином відбувався розвиток нашої планети у минулому.

При щорічному зростанні попиту на мінеральні ресурси робота у геологів є завжди. І від їхньої роботи багато в чому залежить добробут, розвиток та економіка країни.

Шановні геологи! Ви обрали цю нелегку роботу за покликанням душі, знаєте ціну праці, дружньої підтримки, відданості справі, цілеспрямованості. Ваше життя – невтомний пошук, а ваша щоденна праця поєднує в собі глибокі знання та безкорисливу відданість своїй справі.

Від усієї душі вітаємо Вас з професійним святом! Для нашої країни, наділеної багатими природними ресурсами, геологія є однією зі складових для стабільного розвитку економіки. Дякуємо Вам за гідну роботу і бажаємо здоров’я, щастя, добробуту та подальших успіхів у Вашій благородній справі!

Інформація з мережі Інтернет