Сьогодні 35-а річниця виведення військ з Афганістану

Щорічно 15 лютого в Україні вшановують пам’ять загиблих воїнів-афганців. Це день, коли усі ми згадуємо кожного, хто воював на території інших держав
Відтак, сьогодні за дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької районної військової адміністрації, участь у вшануванні пам’яті загиблих в Афганістані, взяв перший заступник Віктор Паламарчук. Також участь у заході взяли влада області та міста, представники силових структур, ветерани та воїни.
Біля пам’ятника подолянам, полеглим в Афганістані та локальних війнах на територіях інших держав та біля меморіальної стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції присутні поклали квіти та схилити голови в хвилині мовчання.
За десять років майже 150 тисяч українців пройшли через горнило тієї війни. Згідно статистичних даних в пеклі Афганістану загинули 4 тисячі українців! Ще 72 воїни зникли безвісти, 6 тисяч залишилися інвалідами, а більше 12 тисяч військових отримали поранення різного характеру.
Трагічний слід Афган залишив для багатьох українців та їхніх сімей. В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій.
Тож нехай ім’я кожного воїна залишиться в наших серцях, а подвиг– у пам’яті нащадків.