Стартувала програма єВідновлення – державна допомога на відновлення пошкодженого житла

Громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване, зможуть скористатись послугою єВідновлення. Йдеться, перш за все, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

 

Як отримати компенсацію

  •  Подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, якщо таке повідомлення ще не було подане. Це можна зробити на порталі чи в застосунку Дія, а також згодом через ЦНАП, нотаріусів або управління соцзахисту.
  •  Відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми.
  •  Далі – подати заяву на компенсацію в Дії. Для якнайшвидшого отримання допомоги, послугу єВідновлення максимально цифровізували та спростили для громадян.
Після подання заявки спеціальна Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації, створена при органі місцевого самоврядування, розгляне заяву, проведе огляд пошкодженого майна, внесе дані про нього в Реєстр пошкодженого та знищеного майна та визначить суму, яка буде нарахована.
Розрахунок суми допомоги здійснюватиметься на основі ухваленого Урядом чек-листа.
Уся необхідна інформація про програму єВідновлення публікуватиметься на сайті програми https://erecovery.diia.gov.ua/
Додаткові питання щодо єВідновлення можна поставити, звернувшись на урядову гарячу лінію 1545.
«Кожне відновлене житло — це крок до великої відбудови та відродження України», — зазначив Денис Шмигаль під час прийняття постанови щодо початку тестування програми.
Детальна інформація http://surl.li/gxssc та http://surl.li/gxssi