У Хмельницькій ОВА відбулася робоча зустріч за участі представників Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

20 лютого, у Хмельницькій ОВА, за участі представників Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відбулася селекторна нарада щодо надання консультацій стосовно юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні або у випадку зникнення безвісти чи загибелі.

Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА разом із Заряною Попадіною заступницею голови, Оксаною Москалюк начальницею відділу управління соціального захисту населення, Інною Пікало начальницею відділу підтримки ветеранів та членів їх сімей райдержадмінстрації та головами громад району взяли участь у нараді, онлайн.

Селекторну нараду провела Юлія Приймак, керівниця Центрального представництва Координаційного Штабу з питань поводження з військовополоненими.

Під час зустрічі обговорили діяльність Координаційного штабу, подальші кроки співпраці та способи покращення комунікації з родинами військовополонених, зниклих безвісти і загиблих Оборонців, що проживають на території Хмельницької області.

Координаційний штаб надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти. Громадська приймальня Координаційного штабу надає консультації щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні; державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон.
При Координаційному штабі також діє консультаційна телефонна лінія, призначена для юридичного, соціального та психологічного супроводу родин українських захисників та захисниць, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин.