У Хмельницькому поліцейські психологи навчають добровольців штурмової бригади «Лють»

У Хмельницькому поліцейські психологи навчають добровольців штурмової бригади «Лють»працювати в команді та довіряти один одному.
Під час курсу молодого бійця поряд із заняттями з тактики та вогневої підготовки з добровольцями штурмової бригади «Лють» постійно працюють психологи, які допомагають бійцям адаптуватися та навчають їх працювати в команді.
Це, напевно, єдині заняття, під час яких хлопці розпружуються і посміхаються. На всіх інших вони серйозні та сконцентровані. Та на перший погляд веселі та нескладні вправи навчають бійців довіряти один одному, працювати в команді та бути згуртованими.
Паралельно фахівці навчають добровольців технікам психологічної саморегуляції, показують, як зняти втому, напруженість, заціпеніння, знизити тривожність. Ці знання та вміння є вкрай важливими під час служби в умовах постійної підвищеної небезпеки.
— Поряд з навчанням ми аналізуємо поведінку хлопців, відслідковуємо, наскільки швидко і якісно вони адаптуються в нових умовах, — говорить Олеся Редик, старший психолог спецроти поліції «Богдан».
Нагадаємо, що заходи реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, запровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Мета національної програми — надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну.