У Меджибізькій громаді відкрили “Клас безпеки”

Сьогодні, 27 лютого, у Ставницькій філії І-ІІ ступенів Меджибізької громади відбулося відкриття “Класу безпеки” у рамках реалізації  Всеукраїнського проєкту, мета якого є навчити дітей основ безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, надання долікарської допомоги.

В Хмельницькій області створено 67 класів безпеки. В Хмельницькому районі створено 34 класи безпеки. З початку року відкрито в області 11 класів безпеки з них 6 в Хмельницькому районі.

У відкритті класу взяв участь, Віктор Паламарчук, перший заступник, за дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької РВА,  Олександр Ткач, голова громади, Сергій Чиж — начальник Хмельницького районного управління Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України, Роман Левчук, заступник начальника поліції, Олег Гром, керівник агрофірми “Обрії”, представники БО “Агропросперіс”, представники Товариства Червоного Хреста.

Сьогодні ж відбувся перший урок безпеки, гості та запрошені  стали свідками того, як вчителі розповідали малечі про небезпеки, пов’язані з військовими діями, зокрема про мінну небезпеку.  Окремо проговорили питання дій у разі отримання сигналів повітряної тривоги і згадали, де наявні найближчі укриття. У класі представлені зони з мінної, пожежної та психологічної безпеки, домедичної допомоги, безпеки на дорозі.

Але несподіванкою для малечі був сюрприз у вигляді м’якої іграшки Пса Патрона, з якою діти провели руханку.

Також на шкільному подвір’ї традиційно на малечу чекав пожежний автомобіль. Його дітлахи охоче розглядали, сиділи всередині та приміряли одяг пожежників.

“На сьогодні важливим питанням є безпека дітей, а саме навчити школярів правильної поведінки в екстремальних умовах. Завдяки таким навчальним платформам як “Класи безпеки” жодні перешкоди не завадять безперервності навчального процесу, покликаному зберегти життя і здоров’я наших учнів” – зазначив Віктор Паламарчук.