У відділі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей Хмельницької районної військової адміністрації, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» було організовано зустріч на тему «Повернення ветерана на робоче місце»

За дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької РВА до зустрічі доєдналася заступниця Заряна Попадіна.
Також були присутні Ілона Білик, регіональний координатор програми ментального здоров’я, Віталій Бандирський, директор Хмельницького обласного Центру зайнятості, представники бізнесу, роботодавці та ветерани.
Засідання ініційоване з метою налагодження комунікації, задля визначення усіх можливих шляхів щодо забезпечення підтримки ветеранів у процесі пошуку роботи та у перекваліфікації.
Відтак обговорили такі питання:
✅️Куди звертатися ветеранам стосовно пошуку роботи;
✅️Гранти на започаткування власної справи;
✅️Перекваліфікація ветеранів;
✅️Питання щодо адаптації робочих місць для людей з інвалідністю;
✅️Питання стосовно співпраці щодо залучення ветеранів війни та військовослужбовців до організації проведення спільних заходів;
✅️Організація надання психологічної підтримки військовослужбовцям після повернення з фронту.
«Після завершення служби Захисники стикаються з безліччю запитань та проблем, у тому числі пов’язаних із працевлаштуванням. Вкрай необхідно врахувати те, що із зони бойових дій, люди повертаються іншими і у зв’язку зі своїм досвідом, мало хто може працювати на попередньому місці роботи. Тому закликаю усіх до співпраці в переході наших Захисників та Захисниць до цивільного життя та сприянні у їх подальшому працевлаштуванні» – наголосила Заряна Пападіна.