У війні немає свята. Твоя кров буде воювати.

Щороку у довоєнному січні спостерігалось зменшення донорської активності: українці святкували, гостювали, їздили на відпочинок. Такий тимчасовий спад донацій перекривався зазвичай наявними запасами крові та її компонентів.
Але сьогодні — інша реальність. Тривають важкі бої на фронті, продовжуються обстріли росіянами українських міст і сіл.
Ми не можемо ослабити донорський фронт – запаси крові мають залишатися стабільними.
Харківський художник Гамлет Зіньківський роботою, яку ми публікуємо, закликав українців не переставати донатити кров для Перемоги.
Не зупиняємося! Щоби бути максимально корисним, знайдіть час і зателефонуйте до центру крові у вашому місті або найближчому до вас.
У центрах крові:
  •  ви зможете отримати інформацію про нагальні потреби у донорах і певних групах крові,
  •  якщо на момент дзвінка не буде необхідності здавати кров невідкладно, вам запропонують зробити це іншого дня, у визначений час,
  •  вас можуть занести у базу донорів, аби зв’язатися з вами за першої потреби,
  •  якщо ви живете далеко від центру крові, ви можете дізнатися, коли виїзна бригада, яка проводить забір крові, працюватиме саме у вашому регіоні.
 Оновлений список телефонів центрів крові у всіх регіонах є за посиланням (https://utcc.gov.ua/tsentry-krovi). Також ви можете внести свої дані в онлайн-реєстри донорів. Швидко і просто: https://www.donor.ua та https://helsi.me/
Детальніше про відповідальне донорство, його важливість під час війни, а також відповіді на питання, які можуть виникати під час підготовки до здачі крові і після, зібрані на сторінці за посиланням (https://bit.ly/3vAW4Lk).