У Ярмолинецькій громаді відкрили сучасний і головне безпечний простір для захисту малечі від загроз війни

У Ярмолинецькому центрі розвитку дитини «Калинка» із жовтня 2022 року велися роботи з облаштування укриття на випадок повітряної тривоги. Усі роботи й придбання необхідних меблів було профінансовано з місцевого бюджету Ярмолинецької громади.
І от сьогодні, 13 січня, у заклад завітали гості, адже відкриття просторого, комфортного, сучасного і головне безпечного простору для захисту малечі від загроз війни – подія радісна.
На відкриття завітали Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк, заступники селищного голови Денис Головко та Іван Березовський, секретар селищної ради Алла Садлій, начальниця відділу освіти Руслана Гаврилюк й керівники інших структурних підрозділів. А також представники депутатського корпусу Ярмолинецької селищної ради. Від Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області на заході був присутнім Віктор Посікера. Приміщення укриття освятив благочинний Ярмолинецького округу ПЦУ о. Миколай Ковалик.
 Після загострення на фронті у лютому 2022 року свої двері для маленьких відвідувачів заклад відчинив лише кілька днів тому. Але захисне укриття, яке з турботою і любов’ю для них облаштували, діти вже полюбили. Тут їм безпечно і цікаво. Сьогодні вони тут навіть заколядували для гостей!
Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк подякував усім, хто посприяв тому, аби дитячий садок знову наповнився голосами і сміхом малечі – колективу «Калинки», депутатському корпусу селищної ради, який одностайно підтримав виділення коштів на облаштування укриття, майстрам, батькам вихованців. Андрій Васильович висловив побажання, щоб діти тут бавилися просто так, а усі тривоги хай оминають їх стороною!