Україна і НАТО продовжують співпрацю щодо забезпечення гендерної рівності в ЗСУ

Про це йшлося на зустрічі заступниці Міністра оборони України Наталії Калмикової зі Спеціальною представницею Генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін та Головою Представництва НАТО в Україні Карен МакТір.

На зустрічі обговорювали забезпечення принципів гендерної рівності в Збройних силах України та викликів, які нині постають перед військом.

Наталія Калмикова розповіла представникам НАТО про забезпечення жінок військовою формою та індивідуальними засобами захисту.

«Взаємодія та допомога структур НАТО є вкрай необхідною для нас при практичній реалізації політик гендерної рівності в Збройних Силах України. Я дуже вдячна за ті можливості, які Альянс надає Україні на шляху до цієї мети. Ми будемо максимально ефективно використовувати їх для взаємодії та розвитку. Це стосується як навчання, інтелектуальної допомоги, так і допомоги в реалізації проєктів пов’язаних із матеріальним забезпеченням жінок-військовослужбовиць», – наголосила заступниця Міністра оборони України.

«Україна нині перебуває в унікальній ситуації, тому що в Збройних Силах несе службу величезна кількість жінок. Одна із цілей нашого візиту – проаналізувати, які ми маємо можливості для надання допомоги Україні. Будемо активно взаємодіяти на шляху до забезпечення можливостей українських жінок у війську», – зазначила Спеціальна представниця Генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін.