Уряд підвищив оклади посадовим особам місцевого самоврядування

30 квітня 2024 року Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», повідомляє Асоціація міст України.
Цією постановою:
  • додатки 48 – 53 і 55 викладено у новій редакції, чим підвищено розміри посадових окладів посадовим особам місцевого самоврядування – мінімальний розмір посадового окладу спеціаліста встановлено на рівні 7100 гривень, інші посадові оклади підвищено на 35%;
  •  врегульовано питання строку (моменту) встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування у разі зміни її розміру.
Ці зміни спрямовані на усунення диспропорцій посадових окладів посадових осіб місцевого самоврядування порівняно з посадовими окладами державних службовців та мінімальною заробітною платою, зазначають в Асоціації міст України.
Востаннє такі зміни проводили 3 серпня 2021 року.
Крім вказаних змін, постанова рекомендує органам місцевого самоврядування на час воєнного стану здійснювати преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100% посадового окладу, та рекомендує керівникам органів місцевого самоврядування здійснювати виконання зазначеної постанови виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.