Уряд планує спрямувати у 2024 році 42 млрд грн на стимулювання економічної активності та підтримку бізнесу

Убюджеті на 2024 рік Уряд пропонує суттєво розширити програми стимулювання економічної активності, підтримку бізнесу та створення робочих місць. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 29 вересня.

За його словами, сумарно на ці цілі Уряд планує спрямувати 42 млрд грн.

«Обов’язково продовжимо одну з найуспішніших програм пільгового кредитування «5-7-9». За програмою єРобота плануємо видати більш ніж 12 тисяч мікрогрантів, а це значить — допоможемо створити 12 тисяч нових бізнесів. Додатково плануємо надати 1300 грантів для старту ветеранського бізнесу», — відзначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, держава підтримуватиме аграріїв, машинобудівників, створення та розширення переробних підприємств. Зокрема, 3 млрд грн пропонується виділити на державну підтримку великих інвестиційних проектів в Україні.

«Це важливо, бо сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню податків та покращенню життя громад», — підкреслив очільник Уряду.

Крім того, разом із партнерами буде продовжена робота над страхуванням воєнних ризиків. Денис Шмигаль повідомив, що цього тижня Світовий банк уперше застрахував від воєнних ризиків приватного інвестора в Україні. Він подякував партнерам за спільну роботу над цим проектом.