Уряд схвалив продовження реалізації проекту «Фінська підтримка реформи української школи»

23 серпня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про затвердження змін до Угоди між Урядом України та Урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи» від 5 березня 2018 року.

Фінська підтримка реформи української школи (проект «Навчаємось разом») – це чотирирічна програма співпраці, яка почалася між Україною і Фінляндією в липні 2018 року і до якої приєднався ЄС у кінці 2018 року.

Очікуваний довгостроковий вплив програми полягає у підвищенні якості освіти в Україні, а також у тому, як громадяни України сприймають свою систему освіти.

Фінську підтримку реформи української школи зосереджено на загальній середній освіті й спрямовано на досягнення трьох взаємопов’язаних кластерів і наскрізних елементів.

Три початкових взаємопов’язаних кластери:

  • підготовка вчителів,
  • популяризація освіти,
  • розвиток освітнього середовища.

Підтримка ЄС повністю інтегрована в три кластери на основі наскрізної підтримки розширення викладання української мови як державної серед національних меншин. Крім того, інклюзивна освіта для всіх підтримується в якості початкового наскрізного елемента в усіх трьох кластерах.

Фінська підтримка реформи української школи добре узгоджується з політикою Фінляндії, оскільки Україна відіграє все більш важливу роль у двосторонньому співробітництві у Фінляндії.

Відповідно до поточної політики розвитку, Фінляндія буде підтримувати структурні реформи і реконструкцію в Україні, оскільки військова агресія рф створює загрозу безпеки для Європи, і Україна потребує допомоги для своїх структурних реформ і зусиль з відновлення.

                                                                             За інформацією Урядового Порталу