В опорному закладі освіти Сатанівський ліцей відкрито Клас безпеки.

У навчальному закладі відтепер впроваджено нову культуру у навчанні – освіту заради безпечного життя. Учні від першого до одинадцятого класів пізнаватимуть світ безпеки у побуті завдяки рятувальній справі; розумітимуться на правах та обов’язках громадянина завдяки досвіду правоохоронців; вмітимуть надавати першу допомогу до приїзду швидкої, завдяки знанням із домедичної підготовки.
Перший урок провели рятувальники та розповіли про безпеку життєдіяльності у побуті, навчили користуватися вогнегасником та роз’яснили як діяти у разі надзвичайної ситуації. У майбутньому вони на постійній основі відвідуватимуть ліцей та проводитимуть виховні заходи з роз’ясненням школярам безпечної поведінки у життєвих ситуаціях.
У перший день роботи Класу, на подвір’ї навчального закладу рятувальники провели майстер-клас: «Причини виникнення пожежі у побуті та їх гасіння». Попередили про вибухонебезпечні предмети та алгоритм дій під час їх виявлення. Рятувальники провели учням ігровий урок про життєвоважливу інформацію, яка допоможе зберегти життя: правила безпеки в побуті і в школі та як дати собі раду в екстремальних умовах.
Одним словом – цікаво і просто вивчати правила безпеки життєдіяльності та алгоритми реагування на надзвичайні події.