В Україні розпочалась реєстрація на навчальний курс «КОЛО ТУРБОТИ. Психологічна допомога дітям та батькам при гострій травмі. Профілактика ПТСР»

Сьогодні більшість українців переживає стрес, страх, тривогу за власне життя. Особливо це стосується маленьких дітей, які знаходяться під обстрілами, змушені переховуватися в підвалах чи бомбосховищах або покинули свій дім та переїхали у безпечніші зони.

Без раннього втручання пережитий досвід матиме непоправний вплив на майбутнє нації, що проявлятиметься у вигляді зростання фізичних та психологічних захворювань. Це актуалізує необхідність своєчасно надати допомогу майбутній нації.

З цією метою, ГО «Центр соціального лідерства» за підтримки НДСЛ ОХМАТДИТ створили навчальний курс «Коло турботи» задля збереження та відновлення психічного здоров’я дітей. Його головне завдання – підвищити фахову спроможність спеціалістів надавати допомогу дітям у віці 0-6 років, що зазнали гострого стресу в умовах війни.

На основі доказових знань з нейрофізіології, вікової психології, теорії прив’язаності, дитячої психології та психотерапії і травмопсихотерапії  учасники мають можливість сформувати уявлення про суцільну структуру надання допомоги дитині.

Програма курсу складається з 6 блоків:

–  «Дитина в її унікальності»;

–  «Діагностика дитячого віку»;

–  «Дитина та гостра психологічна травма»;

–  «Діти та батьки: сучасні реалії і традиційні виклики»;

–  «Дитина та соціум»

–  «Постать дитячого психолога».

Зареєструватися на розіграш безкоштовних місць можна за посиланням: https://cutt.ly/09jagjU

Дедлайн подачі: 1 лютого 2023 р.