Велика кількість студентів будуть складати ЄДКІ поза межами України

Враховуючи умови введення воєнного стану та складну безпекову ситуацію, студенти отримали можливість здавати єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) за межами України та за місцем постійного проживання/тимчасового перебування.
Станом на сьогодні на складання ЄДКІ поза межами України зареєструвалися 9614 іноземних та українських студентів.
Так, 5 801 студент зареєстрований для складання КРОК 1, 3 813 – на КРОК 2 та 5 547 – для складання АМПС (англійської мови професійного спрямування).
Для проведення іспиту за межами України залучені 64 країни та 624 центри. Зокрема, це США, Канада, Великобританія, Індія, країни Європейського Союзу тощо.
Студенти, які перебувають за межами України, складатимуть іспити у центрах сертифікаційного тестування, визначених Державним некомерційним підприємством «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки “Медицина” і “Фармація» при МОЗ України», а у разі повернення до України – у вітчизняних закладах вищої освіти.
Більш детально ознайомитися з послідовністю дій для здобувача освіти, який складатиме іспит КРОК 1, іспит з англійської мови професійного спрямування та іспит КРОК 2 за межами території України, можна за посиланням (https://bit.ly/3CeX1fK).