Ветераном та його сім’єю придбано будинок у м. Волочиськ Хмельницького району

Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької РВА зустрівся із власником житла,  ветераном, якому придбано будинок у м. Волочиськ Хмельницького району.

16 вересня 2023 року особі з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни 2 групи, що брала участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації видано згоду на перерахування коштів зі спеціального рахунку для придбання житла.

З метою забезпечення житлом осіб, визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у Хмельницькому районі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 р. № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» обліковується 23 заявника, яким призначено грошову компенсацію за належні для отримання жилі приміщення.

У липні цього року здійснено розподіл субвенції між місцевими органами соціального захисту населення, згідно з яким, на Хмельницький район виділено кошти грошової компенсації для шести осіб, яким призначено грошову компенсацію на суму 14 505 789,63 грн. відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 р. № 719.