Ветеранська політика в Україні: відбулося обговорення проєкту Закону

У Міністерстві у справах ветеранів України працюють над новим Законом “Про основні засади ветеранської політики в Україні”.

Захід відбувся під головуванням заступниці Міністра у справах ветеранів України з європейської інтеграції Оксани Сивак.

Від Хмельницької РВА у роботі відеоконференції взяли участь, за дорученням Анатолія Катеренчук, начальника Хмельницької РВА, Заряна Попадіна, заступниця голови, Оксана Москалюк, начальниця управління соціального захисту населення, Інна Пікало, начальниця відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей райдержадміністрації, та доєдналися  до обговорення проєкту Закону “Про основні засади ветеранської політики в Україні”.

Нові реалії життя Української держави вимагають нової ветеранської політики. Створення системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, новий підхід до надання психологічної реабілітації ветеранів, членів їхніх родин і сімей полеглих воїнів, підтримка ветеранського підприємництва, цифровізація послуг –  це нові засади сучасної ветеранської політики.

На засіданні  Мінветеранів представило бачення структури нового комплексного Закону «Про основні засади ветеранської політики в Україні» та обговорило його ключові засади.

В ході наради було розглянуто напрацьовані положення щодо державної підтримки ветеранів у сферах: охорони здоров’я, освіти та професійної адаптації, підприємницьких ініціатив, забезпеченні житлом, супроводу та соціальної підтримки.

Учасники висловили свої зауваження та пропозиції. Вони будуть опрацьовані профільними фахівцями Мінветеранів та взяті до уваги у процесі підготовки фінального тексту законопроєкту.

Отже, коли українські Захисники і Захисниці повернуться з фронту, вони повинні мати певні гарантії для власного розвитку та інтегруватися у цивільне життя, пристосуватися у післявоєнне суспільство.