Відбулася Міжвідомча нарада з питань створення та функціонування індустріальних парків

Сьогодні, в Хмельницькій ОВА, відбулася Міжвідомча нарада з питань створення та функціонування індустріальних парків за участю народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України  з питань економічного розвитку, Міністерства економіки України, експертів, керівників керуючих компаній та ініціаторів створення індустріальних парків.

Участь у нараді взяв, Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької РВА,  також Вадим Ващук, начальник Управління соціально – економічного розвитку територій, архітектури, забезпечення взаємодії  з органами місцевого самоврядування та державної реєстрації райдержадміністрації, приєднався онлайн.

В ході засідання було обговорено ряд важливих питань, зокрема:

  • інформація щодо законодавчого забезпечення індустріальних парків;
  • підзаконні  акти щодо реєстрації та функціонування індустріальних парків;
  • успішний досвід громад у розвитку індустріальних парків в Україні;
  • створення та функціонування індустріальних парків регіону;
  • що потрібно знати про проєктування, монтаж та приєднання індустріальних парків до електромереж, мереж газопостачання, водопостачання та водовідведення.

Індустріальний парк – ділянка землі промислового призначення, до якої за рахунок держави чи громади підведена інфраструктура.

За даними Міністерства економіки України, станом на березень 2024 року в Україні зареєстровано 77 індустріальних парків.

Індустріальні парки мають стати потужним поштовхом для економіки й рушійною силою розвитку української промисловості та її інклюзії в європейську систему. Для цього створено передумови з боку держави: окрім податкових стимулів, в проєкті бюджету на 2024 рік закладено 1 млрд гривень на програму підтримки індустріальних парків. Ця програма мала запрацювати ще у 2022році, але війна внесла свої корективи.