Відбулася робоча нарада з питань суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій

28 лютого, Заряна Попадіна, заступниця голови Хмельницької РВА, взяла участь у робочій нараді з питань суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій, яку провів заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юрьєв.
 На нараді було підведено підсумки виконання протокольних доручень з питань суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій, робочої наради, яка відбулася 6 лютого 2023 року.
Розпочинаючи обговорення посадовець зазначив, що з метою урахування широкого спектру потреб військовослужбовців та покращення якості надання допомоги, до робочої групи приєдналися нові учасники з представників медичної галузі та Хмельницького обласного територіального центру комплектування.
“Хочу зауважити, що коли мова йде про наших героїв-захисників, зокрема тих, хто повернувся з фронту у статусі ветерана і тих, хто через бойові поранення не в змозі повернутися на військову службу, для них не повинно бути ніяких обмежень або перешкод в питаннях надання медичних та соціальних послуг. Тому наша основна задача – надати їм усю необхідну допомогу та максимально спростити бюрократичні процеси і проблеми, з якими вони можуть стикатися,” – наголосив Володимир Юр’єв.
В ході наради, представники районів області прозвітували про створення та налагодження роботи консультативних рад при районних військових адміністраціях, які займаються вирішенням проблемних питань з ветеранами – учасниками бойових дій та забезпеченням взаємодії із закладами охорони здоров’я в яких вони проходять лікування/реабілітацію.
Як доповіла директорка обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк, відповідно до поставленого завдання на попередній нараді, був розроблений та виготовлений варіант тематичних пам’яток з методичними рекомендаціями, які були надіслані закладам лікування та реабілітації області. Вони слугуватимуть засобом доступного роз’яснення про те, які послуги можуть надаватись ветеранам та учасникам бойових дій, та яким чином їх можна отримати. Окрім цього, центр соціальних служб у співпраці з міжнародними організаціями проводить підготовку спеціалізованих кадрів, які будуть працювати безпосередньо з ветеранами – учасниками бойових дій.
Варто зазначити, що такі робочі зустрічі відбуваються регулярно та залучають щоразу більшу кількість представників окремих органів та установ, які вносять вклад в підтримку військових.