Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини.

19 лютого, відбулося засідання комісії  з питань захисту прав дитини Хмельницької районної військової адміністрації, яке провела Заряна Попадіна, заступниця голови районної державної адміністрації, за дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької РВА.

Комісія працює з метою результативного вирішення проблеми виховання та всебічного розвитку дітей, забезпечення інтересів кожної дитини, реалізації її прав та інтересів.

Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

На комісію було винесено питання, які попередньо детально опрацювала служба у справах дітей, зокрема:

  • щодо усиновлення дочки дружини;
  • щодо створення дитячого будинку сімейного типу та влаштування на спільне проживання та виховання, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Інформувала з даних питань начальниця служби у справах дітей Хмельницької РВА, Наталія Остафійчук.

Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

На засіданні комісії заслухано громадян, які обґрунтували причини і мотиви звернення до служби у справах дітей. В процесі розгляду питань, заявників ознайомлено із нормами законодавства та прийнято конкретні рішення згідно чинного законодавства та в інтересах сім’ї.

З’ясовані факти і обставини рішення про усиновлення, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей.