Відбулося засідання Комісії з питань захисту прав дитини

15 грудня, за дорученням Анатолія Катеренчука, голови Комісії  з питань захисту прав дитини Хмельницької районної військової адміністрації Заряна Попадіна, заступниця голови районної державної адміністрації, провела засідання комісії разом  з Наталією Остафійчук, начальницею служби у справах дітей.

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, серед основних завдань якої сприяння в забезпеченні реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та запобігання дитячій бездоглядності.

На порядку денному   розглядалися 3 питання, які стосуються захисту прав дітей, а саме:

  • про припинення функціонуванняприйомної сімі’ї та виведення зі складу прийомної сім’ї дитини-сироти;
  • про звільнення від здійснення повноважень опікуна над дитиною – сиротою;
  • про затвердження  звітів про стан утримання та розвитку дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, в дитячих будинках сімейного типу, в прийомних сім’ях.

За результатами засідання комісії прийняті відповідні рішення, надано доручення для повного та всебічного виконання прийнятих на комісії рішень, з метою захисту прав і законних інтересів дітей.

Інформувала по кожному із питань начальник служби у справах дітей Наталія Остафійчук.

У ході засідання було заслухано членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. З’ясовані факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей.