Відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення.

Сьогодні, Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької РВА та Володимир Юр’єв, заступник голови Хмельницької ОВА, провели виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення.

Також до участі долучилися Віктор Паламарчук, перший заступник начальника Хмельницької РВА, заступниця Заряна Пападіна, Інна Пікало, начальниця відділу підтримки ветеранів та членів їх сімей, голови територіальних громад Хмельницького району, представники профільних департаментів ОВА та громадських організацій.

Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької РВА, Віктор Паламарчук, перший заступник, Заряна Попадіна, заступниця голови доєдналися до засідання.

Зустріч розпочали з підбиття підсумків роботи за минулий рік. Серед основних питань порядку денного:

1.Питання співпраці Хмельницької РВА з територіальними громадами з питань реалізації ветеранської політики. Впровадження проєкту «Діти Героїв» у Хмельницькому районі.

2. Робота органів державного управління та місцевого самоврядування в умовах інформаційного блекауту (підтримання голосового зв’язку, передачі/обміну інформації, тощо)

3. Державні гарантії із забезпечення протезуванням, ендопротезуванням та ортезуванням ветеранів війни Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю та закладами охорони здоров’я області та реабілітація військовослужбовців.

4. Створення комунального закладу «Хмельницький обласний центр підготовки населення до національного спротиву».

5. Проблемні питання щодо дотримання прав дітей та забезпечення інформаційних прав в територіальних громадах області.

“Сьогодні усі ми розуміємо проблематику у сфері надання послуг для цивільного населення. Наразі, особливої уваги потребують ВПО та військовослужбовці. Тому вкрай важливо працювати у даному напрямку та впроваджувати відповідні програми у громадах, які забезпечують соціальну підтримку та захист. За результатами засідання членами Координаційного центру підтримки цивільного населення напрацьована дорожня карта подальшої роботи та надані відповідні доручення. Працюємо на результат! Разом до Перемоги! Все буде Україна!” – зазначив Анатолій Катеренчук.

Відтак, за результатами засідання членами Координаційного центру підтримки цивільного населення окреслено основні напрями подальшої роботи та сформовані відповідні доручення.