Відбулися публічні консультації на тему “Міжнародний досвід організації та функціонування ветеранської патронатної служби”

13 листопада, Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА разом із Заряною Попадіною заступницею голови, Оксаною Москалюк начальницею Управління соціального захисту населення, Юлією Воробієвською психологинею відділу підтримки ветеранів та членів їх сімей райдержадміністрації, взяли участь (онлайн) у публічних консультаціях на тему: «Міжнародний досвід організації та функціонування ветеранської патронатної служби»,  які було проведено Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
Захід відбувся за сприяння Програма USAID РАДА: наступне покоління та об’єднав більше 120 людей по всьому світу.
Презентовано досвід піклування про ветеранів США, Хорватії, Великої Британії, Естонії, Польщі.
Було розглянуто ряд питань, зокрема:
– аналіз соціальної підтримки ветеранів країн-членів НАТО,
– досвід Хорватії в піклуванні за ветеранами війни (окремо),
– проекти США для підтримки ветеранів України.
Зазначалося про невідкладність вироблення та затвердження Єдиної наскрізної державної ветеранської політики, вивчення потреб ветеранів (відповідно до впливу досвіду війни) та адресне задоволення цих потреб, які є унікальними для кожної окремої людини.
Представники центральних органів виконавчої влади України представили учасникам публічних консультацій свої напрацювання в сфері підтримки ветеранів російсько-української війни.
Представники громадянського суспільства України у своїх виступах розповідали про свій досвід роботи з ветеранами та пропонували складові майбутньої (затвердженої) ветеранської політики країни.
Представники української влади та громадськості презентували свої напрацювання в інтересах Захисників та Захисниць України.
Розлога новина про публічні консультації у Комітеті з цитатами спікерів – за посиланням: https://komspip.rada.gov.ua/news/main_news/76517.html