Володимир Зеленський побував на передовій у Запорізькій області та зустрівся з маріупольцями

Під час свого візиту до Запоріжжя та області президент України підтримав наших військових і нагородив найкращих. Провів зустріч із головою ЗОВА, з місцевим керівництвом поліції, а також із деякими мерами тимчасово окупованих міст.

Про це повідомляють прес-служби ЗОВА, мерії, а також про свій візит до Запоріжжя особисто розповів Володимир Зеленський.

Учора, 5 червня, у місті та області з робочим візитом побував глава держави Володимир Зеленський. Насамперед він вирушив до наших бійців на передові позиції у Запорізькій області.

“Запоріжжя. Передові позиції наших захисників. Дякуємо кожному та кожному, хто захищає Україну. За вашу велику справу, за вашу службу, за те, що захищаєте всіх нас, – подякував військовослужбовцям президент України.

Володимир Зеленський також провів нараду щодо поточної ситуації у регіоні. Зокрема, говорили про те, як у Запоріжжі приймають мешканців тимчасово окупованих територій та населених пунктів, де продовжуються бойові дії.

Також Володимир Зеленський у Запоріжжі зустрівся з вимушеними переселенцями, які залишили свої будинки через озброєну агресію Росії. Крім того, він оглянув лікувальні кабінети, куди вони можуть звертатися за медичною допомогою, а також приміщення, де вони живуть.

«Зустрівся з маріупольцями, яким удалося виїхати з міста. Живими та з дітьми. Побачив умови їх тимчасові – непогані. Зрозумів їхні складні питання. Кожна сім’я має свою історію. Більшість із них без чоловіків. У когось чоловік пішов воювати, у когось, на жаль, загинув. Просто трагедія. Ні вдома, ні близької людини. Але треба жити заради дітей. Реальні герої – вони серед нас», – каже Зеленський.

Президент поспілкувався з переселенцями та поцікавився у них умовами проживання. Під час зустрічі йшлося також про забезпечення усередині переміщених осіб житлом.

“На Запоріжжі ще тривають бої, частина регіону тимчасово окупована, є значні руйнування інфраструктури, але область продовжує жити та поступово відновлюється. Також сюди приїжджає багато людей із населених пунктів, які тимчасово окуповані ворогом. Працюємо, щоб забезпечити їх житлом та роботою. Обов’язково відбудуємо”. Запоріжжя, як і кожен регіон нашої країни, який постраждав від окупантів”, – сказав президент України.

Також Володимир Зеленський заявив, що українці, які залишили свої будинки через війну, обов’язково повернуться додому.

“Ми звільнимо всі тимчасово окуповані території”, – сказав президент.