Вручення посвідчень та нагрудних знаків жінкам, яким присвоєно звання «Мати – героїня»

Материнство є найвищим покликанням жінки, яке потребує нескінченного терпіння, самовіддачі, любові, ніжності та мудрості. Мати – це життя. Бути матір’ю – це важка праця, але вона ніколи не буває невдячною.
7 червня 2024 року в Хмельницькій районній військовій адміністрації, Анатолій Катеренчук, начальник військової адміністрації, вручив посвідчення “Мати- героїня” та  нагрудний знак жінкам-матеря, мешканкам Хмельницької, Антонінської, Віньковецької, Лісогринівецької, Щиборівської територіальних громад.
До урочистостей на честь вручення почесних нагород також долучилися Віктор Паламарчук, перший заступник, Вадим Штойко, керівник апарату, начальники відділів адміністрації.
Унікальною цінністю та надзвичайною гордістю України є багатодітні родини. Це особливі сім’ї, бо дітям змалечку прищеплюють людяність, любов до праці, вміння берегти та підтримувати найкращі українські сімейні традиції. Відома істина стверджує, що недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, чуйною, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. А щасливі діти ростуть лише в дружній родині й під опікою щасливих батьків.

«Все у нашому житті пов’язане із жінкою, адже вона дарує людству найцінніше – життя. Мати – берегиня великого сімейного вогнища, вона народжує та виховує дітей, даруючи їм материнську ласку та турботу. І дуже добре, що держава приділяє особливу увагу багатодітним матерям, адже кожна з вас заслужила на почесне звання Героїні»
– зазначив Анатолій Катеренчук, очільник району.
«Мати-героїня» – це насамперед державне визнання материнської самовідданості, наполегливої і надважкої праці, яку матір вкладає у своїх дітей.
Відповідно до Указу Президента України від 29 січня 2024 року №33/2024 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня»» за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку Присвоїти почесне звання “Мати-героїня”:
БАГНІЙ
Галині Степанівні
матері п’яти дітей, м. Хмельницький
БУЗІ
Ірині Олександрівні
матері п’яти дітей, с. Давидківці Хмельницького району
ВЛАСОВІЙ
Тетяні Степанівні
матері шести дітей, с. Печеськи Хмельницького району
ГОНЧАР
Оксані Юріївні
матері шести дітей, м. Хмельницький
ДУНЕЦЬ
Світлані Анатоліївні
матері шести дітей, смт Антоніни Хмельницького району
КАРП’ЮК
Ользі Петрівні
матері шести дітей, с. Пилипи-Олександрівські Хмельницького району
КОГУТ
Тамарі Миколаївні
матері восьми дітей, с. Щиборівка Хмельницького району
КРАВЧУК
Людмилі Михайлівні
матері п’яти дітей, м. Хмельницький
КУЗНЕЦОВІЙ
Тамарі Анатоліївні
матері семи дітей, м. Хмельницький
ЛУКАШУК
Розі Федорівні
матері п’яти дітей, м. Хмельницький
МАЗУР
Тетяні Володимирівні
матері шести дітей, смт Віньківці Хмельницького району
ШЕВЧУК
Галині Петрівні
матері п’яти дітей, м. Хмельницький
ЩЕРБАНЮК
Наталії Борисівні
матері шести дітей, м. Хмельницький
ЯСІНСЬКІЙ
Валентині Іванівні
матері п’яти дітей, с. Мала Салиха Хмельницького району
Кожній багатодітній мамі щиро бажаємо міцного здоров’я, злагоди, благополуччя й сімейного затишку. Нехай ваші діти приносять вам втіху, звеличують нашу державу і роблять її міцнішою! Нехай ваші родини будуть достойним прикладом наступним поколінням.