Виїзний прийом громадян провів начальник районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук

Одним із дійових інструментів по вивченню та вирішенню проблем мешканців  району є проведення виїзних прийомів громадян керівництвом районної влади.
Сьогодні, 2 лютого, начальник Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук, разом із першим заступником Віктором Паламарчуком, заступником начальника Хмельницького РУП ГУНП України в Хмельницькій області Євгеном Павлюком, заступницею начальника управління соціального захисту населення Налалією Лебідь, начальником відділу діловодства та контролю Інною Ратушняк,  начальником юридичного відділу Альоною Мороз, провели виїзний прийом громадян у територіальних громадах району.
Участь у виїзному прийомі громадян взяли очільники територіальних громад Сергій Волковинський голова Вовковинецької громади та Андрій Ковпак голова Деражнянської громади.
З проханням допомогти у вирішенні нагальних проблемних питань до начальника районної адміністрації звернулось більше десяти мешканців громад.
 Звернення місцевих жителів стосувались:
перерахунку розміру пенсій;
– передачі майна на центр надання соціальних послуг для забезпечення роботи мобільної бригади;
– отримання шкільних автобусів для забезпечення безпебійного підвозу дітей до місць навчання та реконструкція навчального закладу;
– забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації;
– виплати грошових компенсацій особам з інвалідністю;
– питання щодо виплат матеріальної та гуманітарної допомоги;
– забезпечення дровами малозабезпечених верств населення;
– встановлення в громаді банківського терміналу;
– забезпечення належного освітнього процесу.
Актуальним є питання розбудови системи відеоспостереження, що є запорукою зниження злочинності на території громад району.
У ході прийому, громадяни отримали роз’яснення, щодо порушених питань, та більшість із них залишилися на контролі.
За результатами особистого прийому громадян очільник району надасть рекомендації та доручення структурним підрозділам, щодо вирішення порушених питань.
“У воєнний період кожен населений пункт нашого району працює на Перемогу. І буденні питання мешканців дещо відійшли на другий план. Відтак, вкрай важливо бути в постійному діалозі з людьми та не залишати їх сам – на – сам зі своїми проблемами. Після спілкування вкотре переконався, що не всі питання можна вирішити на рівні територіальних громад, деякі з них – все таки потребують сприяння виконавчої гілки влади” – підсумував Анатолій Катеренчук.
Виїзні прийоми надалі будуть проводитись відповідно до графіку виїзду робочих груп по прийому громадян району за місцем проживанняна зарвердженого розпорядженням начальником Хмельницької районної військової адміністрації від 29.12.2022 року
№ 131/2022-р.
Деражнянська Територіальна громада
Вовковинецька територіальна громада