Які правові послуги можуть безоплатно отримати ветерани війни?

Нещодавно система безоплатної правової допомоги презентувала посадкову сторінку (лендинг) про безбар’єрний доступ до правових послуг, зокрема для ветеранів війни. У лендингу наведена інформація про право ветеранів війни на всі послуги системи БПД, типові питання, які допомагають розв’язувати фахівці системи, приклади допомоги людям та контакти, як звернутися по безоплатну правову допомогу.
Начальниця відділу інформаційної політики та комунікацій Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Доспєхова повідомила, що по правову допомогу до системи БПД цього року звернулися понад 10,2 тис. ветеранів війни, учасників бойових дій, військовослужбовців ЗСУ. Зокрема, близько 7,5 тис. з них отримали консультації та роз’яснення. Понад 2,7 тис. потребували вторинної правової допомоги — представництва інтересів у судах, складання позовів до суду тощо. Новостворена посадкова сторінка зробить послуги з надання безоплатної правової допомоги ще доступнішими.
Ми хочемо нагадати нашим захисникам і захисницям про їхнє право на безоплатні юридичні послуги від системи БПД для розв’язання різних життєвих питань. Звертайтеся та отримайте допомогу наших юристів та адвокатів, що співпрацюють із системою, — говорить Олена Доспєхова.
За її словами, система БПД надає правову допомогу щодо:
• оскарження дій чи бездіяльності військової частини, органів влади;
• оформлення чи перерахунку пенсії, інших пільг;
• виправлення помилок у нарахуваннях за комунальні послуги;
• вирішення сімейних питань: аліментів, розлучення, спадщини;
• розв’язання інших правових проблем, зокрема в судовому порядку.
Аби скористатися цією допомогою, слід зайти на посадкову сторінку за посиланням http://surl.li/hlswa або зателефонувати до контактного центру за телефоном 0800213103.
Джерело – Армія Інформ: http://surl.li/hlsxp