“ЄРОБОТА”: УРЯД ВИДІЛИВ НА ГРАНТИ ЩЕ 657 МЛН ГРН

Уряд додатково виділив 657 млн грн для надання грантів в рамках проекту єРобота. Таке рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 9 грудня.

Проект єРобота одночасно створює нові робочі місця і збільшує виробництво товарів з високим ступенем переробки. Адже розвиток переробки – наша стратегічна мета, ми інвестуємо в цей напрямок, щоб виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Таким чином ми одночасно стимулюємо економіку і скорочуємо безробіття. А гроші, що зараз будуть витрачені на підтримку бізнесу, вже скоро повернуться до бюджетів усіх рівнів в якості податків.

Зокрема, Урядом було виділено:

  • 398,5 млн грн для надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств;

  • 203,7 млн грн для надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу за програмою «Власна справа»;

  • 54,8 млн грн для надання грантів на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

Внаслідок реалізації отримувачами цих грантів своїх проектів загалом буде створено понад 2,5 тис нових робочих місць.

Довідково:

Загалом урядовий проект єРобота включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок здійснюється через Портал Дія.